Så blev regeringen og Dansk Folkeparti enige om en afgiftsnedsættelse på biler. Vi har kigget lidt på tallene, så du ved hvilken effekt, det har for dig.

Ændringerne træder i kraft den 3. oktober 2017.

Hvor meget er afgiften sat ned?

Kort fortalt har regeringen valgt at nedsætte den laveste afgiftsats fra 105% til 85% og forhøjet skalaknækket fra 106.600 kr. til 185.000 kr.

Dette betyder, at der fremover skal betales 85% i afgift af de første 185.000 kr. og herefter 150% af det resterende beløb.

Ændring af fradrag for brændstofforbrug

Udover reduceringen af afgifterne har regeringen valgt at ændre en række fradrag og tillæg.

Således får man først fradrag for lavt brændstofforbrug når bilen kører over 20 km/l. for benzinbiler og 22 km/l. for dieselbiler. Derudover tillægges afgift på biler, som kører mindre end 16 km/l. for benzinbiler og 18 km/l. for dieselbiler.

Hvad betyder det for flexleasing?

Nedsættelsen vil have en lille effekt, men ikke noget der for alvor kan mærkes på prisen, da man har valgt at beholde 150% i afgift på dyrere biler. Derudover vil der nu blive tilføjet afgift til biler, som ikke kører langt på literen.

Ifølge FDM falder en ny Porsche 911 Cabriolet med 26.305 kr., hvilket er en lille procentdel ud af en købspris på ca. 2,2 mio. Som flexleasingkunde betaler man en procentdel af afgiften pr. måned, og nedsættelsen er derfor lille i forhold til den samlede beregning.

Er du kunde hos os, tager vi dog stadig højde for dette, når du fornyer din kontrakt eller tegner en ny leasingaftale.

Undgå et afgiftschok i fremtiden

Ønsker du at købe en bil med fuld afgift, kan det være svært at kalkulere med en pludselig afgiftsnedsættelse og dermed et stort værditab.

Flexleasing har den fordel, at bilen står uden afgift, og du bliver derfor ikke berørt af en nedsættelse af afgiften. Derimod kan leasingydelsen falde, hvis afgiften nedsættes.

Har du spørgsmål eller ønsker du et uforpligtende tilbud på flexleasing, kan du altid kontakte os på tlf. 39 25 20 00 eller på mail: [email protected] – vi sidder altid klar til at guide dig trygt igennem din billeasing.