1920x920split

Splitleasing

Splitleasing betyder, at man laver to kontrakter og deler omkostningerne op i privat- og erhvervsandele. Du bliver ikke beskattet af fri bil, men bør køre mere end 60% erhvervskørsel, for at det kan betale sig. Skal du splitlease, kan du udfylde vores formular via knappen herunder og modtage dit tilbud inden for 24 timer.

Splitleasing betyder, at man laver to kontrakter og deler omkostningerne op i privat- og erhvervsandele. Du bliver ikke beskattet af fri bil, men bør køre mere end 60% erhvervskørsel, for at det kan betale sig. Skal du splitlease, kan du udfylde vores formular via knappen herunder og modtage dit tilbud inden for 24 timer.

Splitleasing hos Nellemann Leasing

Der er fordele ved at splitlease hos Nellemann Leasing. Her får du en fleksibel og økonomisk fordelagtig løsning til både privat- og erhvervskørsel.

Splitleasing-modellen minimerer din beskatning ved at opdele omkostningerne mellem erhvervsmæssig og privat brug, ligesom du nyder godt af en reduceret personlig udgift.

Ikke mindst har du som kunde hos os adgang til en premium bilpark, skræddersyede aftaler sikrer en gennemsigtig samt inhouse-værksted. Du får kort sagt samlet alle dine behov hos én og samme forhandler.

Bliv klogere

forstaa-splitleasing
Vores konsulent forklarer

Forstå splitleasing på under 2 minutter

En bil – to kontrakter

Hvad er splitleasing?

Kører du meget erhvervskørsel, så behøver du ikke blive beskattet af fri bil.

Splitleasing betyder, at omkostningerne på bilen bliver delt mellem din erhvervsmæssige kørsel og din private kørsel. Kører du f.eks. 80% erhvervskørsel og 20% privatkørsel, bliver 80% af alle bilens omkostninger faktureret til firmaet, mens 20% faktureres til dig privat.

Hos Nellemann Leasing varetager vi alt administration i forbindelse med splitleasing. Vores kunder får udleveret benzinkort, og alle fakturaer på service, reparationer m.m. sendes til os, herefter fordeler vi omkostningerne til henholdsvis privat og erhverv.

Ved at opdele leasingkontrakten i to, opnår du som leasingtager to store fordele ifm. leasing af bil:

  • Ingen beskatning af firmabil – Da du betaler for din private kørsel, bliver du ikke beskattet af fri bil, men bliver i stedet faktureret en procentdel af bilens omkostninger. Kører du meget erhvervskørsel, er den procentvise omkostning ofte langt lavere end beskatningen, og du kan her spare meget.
  • Færre udgifter for firmaet – Hvis dit kørselsforbrug lyder på f.eks. 80% erhvervskørsel og 20% privatkørsel, sparer firmaet 20% i forhold til almindelig erhvervsleasing.

Er du selvstændig, er splitleasing derfor en ekstra gunstig løsning, da dit eget firma sparer omkostningerne til privatkørsel, samtidig med at du sparer beskatningen.

 

1000×850

REG. 05/2013, 42.000 KM

Eksempel på splitleasing

Tilbuddet er delt op i privat- og erhvervsandele. I eksemplet kører leasingtageren 80% erhvervs- og 20% privatkørsel.
UDSTYR

aut.gear, 20” Audi alufælge, MMI navigation plus, el. panoramasoltag, parkeringssensorer foran og bagved, el. bagklap, bakkamera, Audi Connect, el. sportssæder med memory m.m.

12 mdr., 80% erhvervs- og 20% privatkørsel, restværdi: 231.000 kr. ex moms og DK afgift. Samlet private leasingomkostninger i perioden: 43.250 inkl. moms.
1000x850k

Fordele ved både privat og erhvervsmæssig kørsel

Fordele ved splitleasing

Splitleasing tilbyder en model, hvor omkostningerne og anvendelsen af en bil deles mellem erhvervsmæssigt og privat brug. Opdelingen betyder, at du som privatperson ikke bliver beskattet, hvis du bruger din firmabil i privat regi. For virksomheder er det også en omkostningseffektiv fordel, da de udelukkende dækker omkostningerne for den erhvervsmæssige anvendelse af bilen.

Denne leasingform giver fleksibilitet og kan tilpasses faktiske kørselsbehov, hvorved både arbejdsgiver og ansatte kan opnå økonomiske fordele.

Hos Nellemann Leasing tager vi os af alt administrationsarbejdet, herunder opdelingen af omkostninger og dokumentation for anvendelse. Det giver en mere strømlinet proces for begge parter.

Du er kort sagt sikret følgende fordele ved at splitlease hos os:

  • Ingen administration
  • Ret til befordringsfradrag på din selvangivelse
  • Ingen firmabilsbeskatning
  • Virksomheden betaler for erhvervskørsel
  • Du betaler kun ved privatbrug.

 

Der er fordele ved splitleasing

Fordelagtigt ved meget erhvervskørsel

Som udgangspunkt skal du have mere end 60% erhvervsmæssig kørsel, før splitleasing sparer dig penge. Er din erhvervsmæssige kørsel over 60%, kan vi derfor anbefale splitleasing.

I nogle tilfælde kan det godt betale sig at splitlease, selvom du kører under 60% erhvervskørsel. Det kan f.eks. i tilfælde hvor du selv ejer virksomheden, eller hvis der er tale om eksklusive biler med høj beskatning.

Hvis din andel af erhvervskørsel er under 60%, kan erhvervsleasing eller privatleasing typisk bedre betale sig.

1000x850d

Krav til køreregnskab fra SKAT

Bemærk at der er krav fra SKAT vedrørende korrekt registrering af de kørte kilometer. Det løses ved hjælp af en elektronisk kørebog, som derfor også er et krav ved splitleasing.

Kørebogen gør det overskueligt at registrere fordelingen af din kørsel, da den automatisk logger kørslen. Eneste krav er installation af en GPS, der logger din fordeling af kørsel i en online kørebog.

Er du interesseret i at læse mere om kravene fra SKAT, kan du læse en række spørgsmål og svar til SKAT vedr. splitleasing.

Lavere beskatning for selvstændige

Splitleasing for selvstændige

Er du selvstændig, er splitleasing en ekstra gunstig løsning, da dit eget firma sparer omkostningerne til privatkørsel – samtidig med at du sparer beskatningen.

I stedet for at blive beskattet af en firmabil til fuld værdi, betaler du som selvstændig kun for den faktiske private brug af bilen. Det kan resultere i en lavere beskatning, da den del af bilens brug, der falder under erhverv, ikke medregnes i den personlige beskatning.

Desuden giver det din virksomhed mulighed for kun at afholde omkostninger for den erhvervsmæssige del af bilens brug, hvilket kan bidrage til en mere effektiv udnyttelse af firmaets budgetter.

På den måde giver splitleasing for selvstændige mulighed for en mere fleksibel biløkonomi, og gør det lettere at håndtere de økonomiske detaljer ved bilbrug.

Splitleasing for selvstændige

Når splitleasingaftalen udløber

Hvad sker der efter udløb af aftalen?

Når en splitleasingaftale nærmer sig sin udløbsdato, er der flere muligheder, der skal overvejes. Her er en simpel gennemgang af, hvad du kan forvente og skal gøre:

Beslutning om bilens fremtid: Skal leasingaftalen fornyes, eller er det tid til at sige farvel til bilen? Hvis bilen har tjent godt, og alle er tilfredse, kan en forlængelse af aftalen være på sin plads. Alternativt kan man vælge at gå hver til sit og aflevere bilen tilbage.

Køb eller returnering: Hvis der er en aftalt restværdi på bilen, skal man beslutte, om man ønsker at købe bilen for denne værdi, eller om den skal returneres til leasingfirmaet. Hvis køb er vejen frem, er det godt at have styr på de finansielle detaljer i forvejen.

Inspektion og vurdering af bilen: Ved returnering gennemgås bilen for at vurdere dens tilstand. Eventuelle skader ud over det forventede kan betyde ekstra omkostninger, så det er en god idé at tjekke bilen igennem før aflevering.

Hos Nellemann Leasing hjælper vi dig gerne med at afsætte bilen efter leasingperioden. Vi ved, det kan føles lidt overvældende at tænke på, hvad der sker med bilen bagefter, især hvis der er en restværdi at tage stilling til. Med vores netværk kan vi hjælpe dig med at finde en ny ejer til bilen, så du slipper for at stå med problematikken selv.

 

Splitleasing efter endt aftale
1920×900
Få et uforpligtende tilbud

Splitleasing på flexleasingkontrakt

Hos Nellemann Leasing er førstegangsydelsen altid 100% nedskrivning på bilens restværdi.

Find din drømmebil

Har vi ikke din drømmebil stående, sørger vi for, at den kommer hjem til dig.

 

1000x850dee

Hos Nellemann Leasing er du i sikre hænder

checkmark-black
Sund økonomi
Hos Nellemann Leasing tænker vi langsigtet, hvilket betyder, at vi også er der i morgen… og dagen efter!
checkmark-black
+1.000 kunder
Nem videreformidling af din leasingbil efter endt aftale pga. vores store kundedata-base samt vores netværk.
checkmark-black
Vi efterlever SKAT
Vi håndterer de komplekse leasingregler, så du kan køre i din leasingbil med ro i maven og god samvittighed.
checkmark-black
Sikker udlevering
Vi indestår for bilens aftalte stand ved import. Vi sørger for, at din leasingbil er som aftalt inden udlevering.
1920x900f

Tilmeld dig vores nyhedsbrev & modtag tips, tricks og information om leasing