splitleasing

Hvad er Splitleasing?

Splitleasing

Splitleasing betyder

Splitleasing betyder at man laver to kontrakter og deler omkostningerne op i privat- og erhvervsandele.

Dermed bliver man ikke beskattet af fri bil.

Typisk skal man køre mere end 60% erhvervskørsel for at det er fordelagtigt.

Splitleasing

Kører du meget erhvervskørsel, så behøver du ikke blive beskattet af fri bil.

hvad er splitleasing

Splitleasing betyder, at omkostningerne på bilen bliver delt mellem din erhvervsmæssige kørsel og din private kørsel. Kører du f.eks. 80% erhvervskørsel og 20% privatkørsel, bliver 80% af alle bilens omkostninger faktureret til firmaet, mens 20% faktureres til dig privat.

Hos Nellemann Leasing varetager vi alt administration i forbindelse med splitleasing. Vores kunder får udleveret benzinkort, og alle fakturaer på service, reparationer m.m. sendes til os, herefter fordeler vi omkostningerne til henholdsvis privat og erhverv.

Ved at opdele leasingkontrakten i to, opnår du som leasingtager to store fordele:

  • Ingen beskatning af firmabil – Da du betaler for sin private kørsel, bliver du ikke beskattet af fri bil, men bliver i stedet faktureret en procentdel af bilens omkostninger. Kører du meget erhvervskørsel, er den procentvise omkostning ofte langt lavere end beskatningen, og du kan her spare meget.
  • Færre udgifter for firmaet – Hvis dit kørselsforbrug lyder på f.eks. 80% erhvervskørsel og 20% privatkørsel, sparer firmaet 20% i forhold til almindelig erhvervsleasing.

Er du selvstændig, er splitleasing derfor en ekstra gunstig løsning, da dit eget firma sparer omkostningerne til privatkørsel, samtidig med at du sparer beskatningen.

Fordelagtigt ved meget erhvervskørsel

Som udgangspunkt skal du have mere end 60% erhvervsmæssig kørsel, før splitleasing sparer dig penge. Er din erhvervsmæssige kørsel over 60%, kan vi derfor anbefale splitleasing.

I nogle tilfælde kan det godt betale sig at splitlease, selvom du kører under 60% erhvervskørsel. Det kan f.eks. i tilfælde hvor du selv ejer virksomheden, eller hvis der er tale om eksklusive biler med høj beskatning.

Hvis din andel af erhvervskørsel er under 60%, kan erhvervsleasing eller privatleasing typisk bedre betale sig.

Læs mere om erhvervsleasing.

Krav til køreregnskab fra SKAT

Bemærk at der er krav fra SKAT vedrørende korrekt registrering af de kørte kilometer. Det løses ved hjælp af en elektronisk kørebog, som derfor også er et krav ved splitleasing.

Kørebogen gør det overskueligt at registrere fordelingen af din kørsel, da den automatisk logger kørslen. Eneste krav er installation af en GPS, der logger din fordeling af kørsel i en online kørebog.

Er du interesseret i at læse mere om kravene fra SKAT, kan du læse en række spørgsmål og svar til SKAT vedr. splitleasing.

Få tilbud på import og splitleasing

Vi har lang erfaring i at importere biler, og kan også finde din næste bil. Vores leasingtilbud er altid inkl.:

✓ Hjemtagelse på autotransport
✓ Vi indestår for bilens aftalte stand
✓ Toldsyn, gennemgang og klargøring

Se over 200 leasingtilbud

Vi mener, at det er vigtigt at kende alle omkostningerne, når du leaser. Så hvis du overvejer at splitlease, sender vi gerne et helt uforpligtende tilbud.

Find en bil her på vores hjemmeside, så returnerer vi et tilbud. Vi skal blot kende dit årlige kørselsforbrug i kilometer samt din kørselsfordeling. F.eks. 80% erhvervskørsel og 20% privatkørsel.

Husk at vi også hjemtager biler, og at du sagtens kan sende os et link fra mobile.de eller autoscout24.de og få et tilbud.

Læs mere om vores indkøbsservice.

Audi-privat og erhvervsleasing

Splitleasing = Flexleasing

Bemærk at splitleasing er en form for flexleasing, og forholdende ved splitleasing er ligesom ved flexleasing. Dette gør, at du får alle fordelene ved flexleasing med, når du splitleaser. Heriblandt:

  • Lavere nedskrivning af afgiftsfri bil – Ved flexleasing står bilen uden afgift, og afskrivningen er mindre. Har en bil f.eks. et værditab på 15 % på ét år, er beløbet større på en bil til 700.000 kr. inkl. afgift fremfor en bil til 300.000 kr. ekskl. afgift.
  • Mindre kapitalbinding – Skal du købe en bil kontant, skal hele beløbet lægges på én gang. Dette undgår du med flexleasing, hvor beløbet er langt mindre.

Læs mere om flexleasing

Eksempel på splitleasing

Her kan du se et eksempel på splitleasing af en Audi SQ5. I forhold til almindelig erhvervsleasing er tilbuddet delt op i privat- og erhvervsandele. I eksemplet kører leasingtageren 80% erhvervs- og 20% privatkørsel.

1. gangsydelse

Privat (inkl. moms) kr. 22.250,-

Erhverv (ekskl. moms) kr. 71.200,-

Månedlig ydelse

Privat (inkl. moms) kr. 1.750,-

Erhverv (ekskl. moms) kr. 5.595,-

12 mdr., 80% erhvervs- og 20% privatkørsel, restværdi: 231.000 kr. ekskl. moms og dk afgift.

Samlet private leasingomkostninger i perioden: 43.250 inkl. moms

Audi SQ5

Reg. 05/2013, 42.000 km

audi-sq5-leasing

Udstyr: aut.gear, 20” Audi alufælge, MMI navigation plus, el. panoramasoltag, parkeringssensorer foran og bagved, el. bagklap, bakkamera, Audi Connect, el. sportssæder med memory m.m.

har-du-spoergsmaal

Har du spørgsmål til splitleasing, så kontakt os på

  • Info@nellemannleasing.dk
  • (+45) 39 25 20 00
find-din-nye-bil

Ønsker du et tilbud på en specifik model, så kan du finde over 300 tilbud her.