Flexleasing

Hvad er

flexleasing?

flexleasing

Flexleasing

Nellemann Leasing bestræber sig på, at være en kvalitetsudbyder af serviceydelser inden for leasingområdet.

Vores storkundeaftale med Skat sikrer en hurtig sagsbehandling. Den typiske leasingform hos os er en finansiel leasingaftale, som kører efter flexleasing-princippet. Begrebet flexleasing handler om at betale registreringsafgiften for en bestemt periode – ikke hele afgiften på én gang.

Begrebet flexleasing anvendes fortsat i vidt omfang, men ud fra den gældende lovgivning er der ikke forskel på almindelig leasing og flexleasing. Det er fortsat relevant at tale om ”fleksibilitet” i forbindelse med sæsonleasing og korte leasingforløb. Ligeledes kan du stadig sælge din afgiftsfrie bil til os med henblik på efterfølgende leasing, så fleksi-biliteten er i god behold.

Der er mange fordele ved at lease din bil gennem Nellemann Leasing. Der er en langt mindre kapitalbinding end ved køb af tilsvarende bil, og et stort udbud når bilen indkøbes i udlandet. Når bilen skal afhændes er den afgiftsfri og kan handles på lige fod med tyske og andre EU biler.

.
Hvordan læser du et tilbud på flexleasing?

Flexleasing er blevet endnu mere populært, hvilket også betyder flere udbydere samt en lang række forskellige tilbudstyper og opsætninger. Udfordringen er, at to leasingtilbud sjældent er sat ens op. Derfor skal du vide præcis hvad du bør kigge efter, når du sammenligner tilbud.

Hvordan læser du tallene?

Når du læser et flexleasingtilbud, er der som udgangspunkt fire beløb at forholde sig til

(1) Førstegangsydelsen,
(2) Den månedlige ydelse
(3) Restværdien
(4) Bilens pris.

Disse fire beløb er alle lige vigtige. Se derfor aldrig alene på f.eks. den månedlige ydelse.


Førstegangsydelsen

Beløbet består af en procentdel af bilens pris og indeholder normalvis nedskrivning på bilens restværdi. Ligger du en højere førstegangsydelse, dog maks. 30%, fås derfor en lavere restværdi.

Bemærk: Da de fleste biler taber en vis værdi henover leasingperioden, er det vigtigt, at bilen hvert år nedskrives til et realistisk niveau. Spørg derfor altid til, hvor meget der går til nedskrivning på bilens værdi.

          Hos Nellemann Leasing er førstegangsydelsen altid 100% nedskrivning på bilens restværdi.


Restværdien og bilens pris

Restværdien er det beløb, som bilen skal videresælges til efter endt leasing. Det er vigtigt, at dette beløb afspejler en realistisk markedspris. Hvis restværdien i ét leasingtilbud er 40.000 kr. højere end i et tilsvarende tilbud, så er aftalen reelt 40.000 kr. dyrere.

Bemærk: Det kan være svært at vide, hvor meget bilen er værd om 12 eller 24 måneder, men der er en måde, hvorpå du kan finde bilens pris i dag. Hvis du ligger førstegangsydelsen ekskl. moms sammen med restværdien ekskl. moms, får du den nuværende pris på bilen (kun forudsat at førstegangsydelsen er 100% nedskrivning):

Førstegangsydelse + restværdi = nuværende pris på bilen.

Derefter kan du sammenligne bilens nuværende pris med markedspriserne på f.eks. mobile.de. Husk at det typisk er priser ekskl. moms.


Månedlig ydelse

Den månedlige ydelse består af afgifter til staten, administration af leasingaftalen, finansieringen af bilen samt evt. nedskrivning. Hovedparten udgør afgifterne til staten, som efter flexleasing-princippet betales i procent pr. måned af det fulde afgiftsbeløb.

Bemærk: Denne procentsats afgøres af bilens alder, og er pt. som følgende:

• 2% pr. måned de første tre måneder af bilens levetid
• 1% fra 3 til 36 måneder
• 0,5% efter 36 måneder

Dette betyder, at biler som er ældre end tre år, altid er mest fordelagtige at flexlease, da du betaler den laveste procentsats.


Eventuelle gebyrer

Nogle leasingselskaber tager et administrationsgebyr for at oprette en kontrakt eller hver gang du ønsker at forny din leasingaftale. Beløbet kan variere, men ligger typisk mellem 5-7.000 kr.

           Hos Nellemann Leasing tager vi ikke gebyr for hverken kontraktoprettelse eller fornyelse af leasingaftalen.


Privat-, erhverv-, eller splitleasing – hvilken form skal jeg vælge?

Overvejer du flexleasing, er der flere leasingformer at vælge imellem. De typiske former er erhverv- og privatleasing, men i flere tilfælde kan splitleasing eller sæsonleasing være oplagte valg.

Læs om alle flexleasingformerne herunder.

Få tilbud på import og flexleasing

Vi har lang erfaring i at importere biler, og kan også finde din næste bil. Vores leasingtilbud er altid inkl.:

✓ Hjemtagelse på autotransport
✓ Vi indestår for bilens aftalte stand
✓ Toldsyn, gennemgang og klargøring

Audi-privat og erhvervsleasing

Privat- og erhvervsleasing

Disse typer er de mest almindelige former for leasing hos Nellemann Leasing. Oftest er det en brugt bil, der leases ud, da biler der er 2 – 3 år er fordelagtige i henhold til danske afgiftsregler.

Oftest er det et leasingforløb på 12 måneder, hvor der betales en førstegangs-ydelse og derefter afregnes månedligt.

Der er tale om en finansiel leasing, hvor der er langt færre restriktioner end ved en operationel leasingaftale, der typisk tilbydes på nye standard biler.

Forløbet kan forlænges efter behov. Der er mulighed for at tilkøbe services som f.eks. garantiforsikring, klargøring, opbevaring og vinterhjul.

Læs mere om erhvervsleasing.

Aston-Martin-sæsonleasing

Sæsonleasing

For sæsonbiler kan man lave aftaler, hvor bilen kun er indregistreret i de ønskede måneder, for eksempel 6 måneder om året.

Vi laver enkeltstående aktiv- og passivkontrakter, som passer til dit behov. Eksempelvis 7 passive og 5 aktive måneder, således at der kun betales afgift for et aftalt antal måneder.

Sæsonleasing er især relevant for sportsbiler, cabrioleter eller lignende specialbiler, der bruges oftest om sommeren eller firehjulstrækkere til vinterbrug.

Ved at lease bilen et begrænset antal aktive måneder, er der helt andre muligheder for at opnå drømme-bilen.

Læs mere om sæsonleasing

Mercedes-Benz GLE gule plader

Leasing på gule plader

Er bagsæderne ikke nødvendige for dig? Så kan der være penge at spare ved at flexlease din bil på gule plader.

Gulpladebiler har nemlig lavere afgift, og derfor bliver både beskatningen og den månedlige ydelse lavere end på hvidpladebiler. Derudover er ombygningen til van skånsom, og bilen kan let ombygges til personbil igen efter et år eller to.

På gule plader bliver de lidt eksklusive modeller derfor mere tilgængelige, dette kunne være modeller som Range Rover Sport, Porsche Cayenne eller BMW X5.

Bemærk at leasing på gule plader stadig er efter flexleasing-metoden, og der derfor ligges en førstegangsydelse som nedskrivning og herefter en fast månedlig ydelse.

Læs mere om leasing på gule plader

Splitleasing

Splitleasing – ingen beskatning

Ved eksklusive biler er det ofte beskatning af fri bil, der er afgørende for totaløkonomien. Kører du meget for dit firma, er splitleasing løsningen. Med splitleasing indgås der to kontrakter på en bil, og firmaet kan dermed også minimere udgifterne til firmabiler samtidig med, at medarbejderne ikke bliver beskattet af at have bil stillet til rådighed.

Ved Splitleasing vedrører en del af aftalen firmakørsel og den anden del privatkørsel. Dette er fordelagtigt for firmaet, da de sparer den del af omkostningerne med-arbejderen betaler til privat kørsel, og for medarbejderen, som kun betaler for den private del af leasing-omkostningerne.

Gennem to selvstændige aftaler fordeles omkostningerne proportionalt mellem firma og privatperson. Der er således krav om elektronisk kørebog. Fordelingen faktureres månedligt efter skøn og afstemmes kvartalsvist. Typisk skal man have over 60 procent erhvervsmæssig kørsel, før splitleasing er lønsomt.

Hos Nellemann Leasing varetager vi administrationen, og gør det dermed simpelt og overskueligt for brugerne.

Læs mere om splitleasing

har-du-spoergsmaal

Har du spørgsmål til splitleasing, så kontakt os på

  • Info@nellemannleasing.dk
  • (+45) 39 25 20 00
find-din-nye-bil

Ønsker du et tilbud på en specifik model, så kan du finde over 300 tilbud her.