Sæsonleasing

Hvad er sæsonleasing?

Sæsonleasing betyder

Sæsonleasinger betyder at du kun betaler afgift for de måneder, du bruger bilen.

Du kan f.eks. køre i cabriolet over sommeren eller firehjulstrækker om vinteren.

Typisk vælges der 6 aktive og 6 passive måneder.

Sæsonleasing

Har du lyst til at køre cabriolet, når solen står højt på himmelen, men er du samtidig helst fri for at betale for de kedelige vintermåneder? Så er sæsonleasing løsningen.

Sæsonleasing betyder, at du kun betaler registreringsafgift for de måneder, hvor du faktisk bruger bilen. F.eks. kan du lease en cabriolet eller sportsvogn i sommermånederne eller en firehjulstrækker til vinteren.

Med sæsonleasing bestemmer du nemlig selv, hvornår din leasingperiode skal være aktiv, og du betaler kun for registreringsafgiften i denne periode. Dette kan lade sig gøre, da flexleasing giver mulighed for at betale afgiften på bilen pr. måned.


Betalt kun afgift for dine aktive måneder

Sæsonleasing er en form for flexleasing, hvilket betyder, at afgiften betales pr. måned i stedet for på én gang som ved kontantkøb.

Er din drømmebil f.eks. en åben Porsche, Ferrari eller Mercedes-Benz, så kan bilen indregistreres i et begrænset antal måneder, f.eks. 6 sommermåneder, og du betaler dermed ikke afgift i de restende måneder.

Derfor er sæsonleasing specielt relevant for sportsvogne, cabrioleter, større firehjulstrækkere eller lignende specialbiler, der bruges enten om sommeren eller vinteren.


Lavere månedlig ydelse og udgifter

Et eksempel på en typisk sæsonleasingaftale kan være en cabriolet, hvor bilen er aktiv fra april til september, hvilket giver 6 aktive måneder og 6 passive måneder. Her laver vi en kontrakt for aktivperioden og efterfølgende en kontrakt for passivperioden, hvor vi fortsat varetager finansiering af bilen samt forsikring.

Prismæssigt er passivperioden naturligvis billigere, da bilen ikke har plader på i den periode, og der derfor ikke betales registreringsafgift og grøn afgift.

Sæsonleasing kan desuden laves som både privat-, erhverv– eller splitleasing. Dog kan passivperioden ikke være split, da der ikke er et forbrug at splitte. Passivkontrakten skal derfor være enten privat eller erhverv.


Vælg selv antal aktive måneder

Du bestemmer helt selv, om du vil have f.eks. 3, 6 eller 8 aktive måneder, og du beslutter også selv, hvilken måned du vil starte din aktive periode.

Det typiske er imidlertid en leasingaftale med 6 aktive og 6 passive måneder, som passer med forår/sommerhalvåret og efterår/vinterhalvåret.

Flere og flere vælger derfor også at have to biler på sæsonleasing, hvilket giver mulighed for at køre i f.eks. Range Rover om vinteren og Porsche om sommeren.

Range Rover sæsonleasing

Hvilke biler er egnet til sæsonleasing?

Som udgangspunkt er der ingen biler, der egner sig specifikt til sæsonleasing, men typisk vælges der en bil, der passer til sæsonerne.

Typiske biler er sportsvogne, cabrioleter som eksempelvis Porsche, Maserati, Ferrari eller større firehjulstrækkere som Mercedes G-klasse eller Range Rover.

Flere og flere vælger dog også at sæsonlease modeller som Mercedes-Benz SLK, BMW 4-serie eller Audi A5 cabriolet. Find din drømmebil her på siden, så sender vi et tilbud.

Porsche 911 Turbo Sæsonleasing

Kan jeg sæsonlease min nuværende bil?

Ja, har du allerede en bil stående, kan du sagtens sæsonlease den. Vi køber blot bilen af dig og leaser den tilbage til dig, dette kaldes sale-and-lease-back.

Står din nuværende bil inkl. afgift, kan vi hos Nellemann Leasing også hjælpe med at få afgiften retur. Dette frigiver både likviditet, og giver et lavere fremtidigt værditab.

Ønsker du tilbud på din nuværende bil, kan du udfylde vores formular her på siden og få et tilbud inden for 24 timer.

Eksempel på sæsonleasing

Her kan du se et eksempel på sæsonleasing af en Porsche 911. Eksemplet er beregnet ud fra 6 aktive og 6 passive måneder.

1. gangsydelse

kr. 169.000 + moms

Månedlig ydelse:

kr. 8.995 + moms

Erhverv, sæsonleasing med 6 aktive og 6 passive måneder, alle priser er ekskl. moms, restværdi: 413.000 kr. ekskl. moms og dk afgift

Porsche 911 4S Coupé

Reg. 05/2013, 42.000 km

911-sæsonleasing

Udstyr: aut.gear/PDK, 20” Porsche alufælge, sportsudstødning, Sport-Chrono pakke, PCM navigation, SportDesign læderrat, keyless go m.m.

har-du-spoergsmaal

Har du spørgsmål til splitleasing, så kontakt os på

  • Info@nellemannleasing.dk
  • (+45) 39 25 20 00
find-din-nye-bil

Ønsker du et tilbud på en specifik model, så kan du finde over 300 tilbud her.