1920×920

FAQ

Oftest stillede spørgsmål

Oftest stillede spørgsmål

Før leasing

Skal jeg lease eller købe?

Det kommer an på, hvad din bil koster, samt hvor lang tid, du påtænker at have bilen.

 

Skal jeg split- eller erhvervslease?

Det kommer an på dit kørselsmønster samt din bils beskatningsgrundlag. Man kan sagtens tage et kørselsmønster, der er 50% erhvervskørsel og 50% privatkørsel.

Men hvis du har en bil, der har et beskatningsgrundlag på 800.000Kr – 1.000.000 kr. og opefter, så kan det stadig godt svare sig at køre splitleasing, da beskatningsgrundlaget vil have stor betydning for privatøkonomien.

Forberedelse

Nogle af de ting, du evt. kan forberede er:

1) Hvilken bil kunne du tænke dig? Søger du et bestemt mærke, eller er udstyrslisten et vigtigt parameter for dig?

2) Hvilken form for billeasing kunne du tænke dig? Privat-, split- eller erhvervsleasing?

3) Hvordan er dit kørselsmønster?
Kører du fx udelukkende erhvervskørsel eller privatkørsel? Eller er det en kombination som fx 80% erhvervskørsel og 20% privatkørsel?

Overvej derudover hvor mange kilometer du ca. kører i alt om året.

Beregning af tilbud

For at kunne beregne et tilbud til dig, skal vi bruge et link på en bil uden afgift.

Såfremt du ikke helt ved, hvilken bil du vil have, så står vi klar til at hjælpe dig. Vi hjælper dagligt mange glade kunder med at finde drømmebilen, så vi vil hellere end gerne hjælpe dig også.

Import af bil

Såfremt du finder en bil i fx Tyskland, som du gerne vil have, så står vi klar til at hjælpe dig med at få bilen fragtet til Danmark.
Vi sørger for hele dialogen med forhandleren. Vi får tilsendt information om bilens historik, servicehistorik, dæk, standen på bilen, om det er er en ryger ikke-ryger bil mm. Såfremt du accepterer standen på bilen, underskrives dokumenterne og betaling gennemføres.

Dernæst sender vi en mand ned til forhandleren, som gennemgår de ting , der er oplyst om bilen. På den måde sikrer vi os, at det også stemmer overens med bilens virkelige stand.
Såfremt der skulle være noget, der ikke stemmer overens med aftalen, tager vi dialogen med forhandleren og løser problemet.

Du kan derfor have ro i maven og være velvidende om, at du ligesom vores andre kunder, der importerer, vil få en fin og køreklar bil hjem i den aftalte stand.

Releasing af bil

Releasing – også kendt som genleasing – er privatleasing af biler, der før er leaset til en anden kunde. Bilen vil blive klargjort og og får en grundig mekanisk gennemgang. Den får også en udvendig og indvendig klargøring og rensning.

Mens du leaser

At være splitkunde

Når du splitleaser, er det vigtigt, at du indsender fakturaer på alle bilens omkostninger, serviceomkostninger, grøn ejerafgift mm. Så sørger vi for at splitte/fordele omkostningerne til hhv. erhverv og privat leasingtager jf. fordelingsnøglen på eksempelvis 80%/20% jf. kontrakten.

Brændstofforbrug faktureres automatisk til os, hvis du benytter de brændstofkort, du bestiller via Nellemann Leasing. Omkostningen til dette fordeles ligeledes privat/erhverv.

Når du skal køre i din bil, er det vigtigt, at du på den udleverede fjernbetjening trykker ”E” for erhverv eller ”P” for privat. Dermed bliver det automatisk registreret, om du kører erhvervs- eller privatkørsel, og det månedlige split indrapporteres automatisk til Nellemann Leasing.

Baseret på dine månedlige omkostninger og kørsel, udregnes din månedlige splitopgørelse, som opkræves via Betalingsservice.

At være erhvervskunde

Når du vælger at erhvervslease din bil, er det vigtigt, at du tegner en kontrakt på minimum 7 måneder, da du ellers mister rettigheden til at trække momsfradraget fra.

Vi anbefaler som udgangspunkt, at du tegner en kontrakt på maksimum 12 måneder ved erhvervsleasing, så vi kan tilpasse beskatningsgrundlaget ved fornyelse. Årsagen er, at det er mere fordelagtigt for dig, når bilen tilpasses markedsværdien for 12 måneder af gangen, frem for den samme markedsværdi i fx 24 eller 36 måneder. Dermed kan du få glæde af eventuelle fald i beskatningsgrundlaget hver 12. måned.

Derudover kan alle udgifter naturligvis trækkes fra i forbindelse med bilen, såsom brændstof, vedligeholdelse mm., når du erhvervsleaser.

At være privatkunde

Når du privatleaser, skal du betale alle omkostninger privat. Dvs. fx afskrivning på bilen samt diverse omkostninger.

Dog har du mulighed for at få kørepenge, såfremt du stiller bilen til rådighed over for virksomheden.

Kundearrangementer

Vi forsøger at give alle vores kunder en så god oplevelse som muligt. Vi afholder bl.a. en række forskellige arrangementer i løbet af året.

Hvis du vil være sikker på at blive inviteret til disse arrangementer, er det meget vigtigt, at du er tilmeldt vores nyhedsbrev. Årsagen er, at vores invitationer bliver sendt ud via nyhedsbrevet.

Hvis du som kunde er i tvivl om, hvorvidt du er tilmeldt vores ”kunde nyhedsliste med events”, så kan du skrive til Stine på:
[email protected]

Ny bil?

Hvis du en dag har ændret behov og fx ønsker flere hestekræfter, soltag, mere plads til familien, eller noget helt andet, så kan vi oplyse dig, at det er en mulighed at afbryde leasingaftalen før tid (jf. nuværende regler anno december 2018).

Vi vil altid meget gerne hjælpe dig med at finde en ny bil, og vi står naturligvis for det hele mht. hjemtagelse, gennemgang, toldsyn mv., og så vil du være ude at køre i din nye bil inden for 2-3 uger. Udlevering af ny bil koordineres naturligvis med aflevering af den anden bil.

Efter endt leasingperiode

Udløb af kontrakt

Når vi nærmer os udløb af kontrakten, vil du blive kontaktet af os. Så vil vi tage en snak med dig mht. om du ønsker en ny bil, forny aftalen eller noget tredje.

Hvis du fornyer din aftale, ordner vi alt det administrative og du kan blot køre videre i bilen som hidtil.

Aflevering af bil

Bilen skal afleveres i samme stand som ved udlevering, dvs.:
– Rengjort indvendigt og udvendigt
– Korrekt vedligeholdt
– Alle skader skal være udbedrede, herunder buler, ridser og lignende
– Med alt tilhørende udstyr, herunder nøgler, nøglekort, kodekort, instruktionsbog, servicehæfte, sommerdæk, vinterdæk, udstyr iht. leasingkontrakten og andet fastmonteret udstyr

Hjælp til videresalg

Som en del af det at være kunde os Nellemann Leasing, er det gratis for dig at få hjælp til videresalg.
Grundet vores store netværk kan det være fordelagtigt for dig, at lade os hjælpe dig.

Vi kan fx sælge din bil til en af vores eksisterende kunder på en ny leasingkontrakt.
På bestemte biler så giver det faktisk bedre mening at afsætte bilen på en auktion, hvor forhandlere fra hele Europa kan byde med. Her oplever vi en stor efterspørgsel på biler med meget udstyr, og dette er på trods af, at bilerne måske har mange kilometer på tælleren.

Såfremt du ønsker vores hjælp til videresalg via auktion, kan du efter aftale aflevere bilen hos os, og så tager vi os af resten. Vi holder dig naturligvis informeret hele vejen igennem, og der foregår intet uden din accept. Du har dermed har fuld gennemsigtighed.

Diverse spørgsmål om leasing

Huskeliste til splitleasing

Brændstof: 
Ved tankning af bilen skal du benytte et af de brændstofkort, du har fået udleveret af Nellemann Leasing. (Shell, Q8, Circle K eller OK)

Grøn ejerafgift:
Opkrævning vil blive sendt til den primære bruger af bilen (altså virksomheden) i e-boks. Denne skal sendes videre til Nellemann Leasing på [email protected]

Værkstedsregninger:
Ved reparation af bilen skal regningen udstedes og sendes til Nellemann Leasing på mail: [email protected]

Grunden til at disse tre udgifter skal betales af Nellemann Leasing er, at vi i vores system kan bogføre og fordele bilens driftsudgifter på leasingaftalen, for herefter at fakturer dem efter den aktuelle kørselsfordeling.

Tracker/kørebog:
Det er vigtigt, at bilens tracker/kørebog bliver opdateret løbende, da det er denne kørselsfordeling, vi danner fakturaer fra.

Den 5. hverdag i måneden, trækker vi kørselsdata til den kommende månedsopgørelse. 

Hvis ovenstående giver anledning til spørgsmål, er du mere end velkommen til at sende en mail til: [email protected]

Nyt benzinkort (splitleasing)

Vi tilbyder benzinkort fra Shell, Q8, Circle K og OK.

Såfremt du som splitleasing kunde mangler et benzinkort jf. din kontrakt, så kan du kontakte os på [email protected] og oplyse hvilket kort du ønsker.

1920x900f

Tilmeld dig vores nyhedsbrev & modtag tips, tricks og information om leasing