Dette skal du huske til din kør-selv ferie

Inden du sætter dig bag rattet på din kør-selv ferie, er der flere ting, du bør sørge for at have i orden. Nedenfor har vi opstillet de vigtigste ting, som du bør have styr på:

Lav en huskeliste

Vi kender det nok alle sammen! Vi skal på ferie, og tasken skal pakkes, men man kommer altid til at pakke for meget. Hvis I er mange, der skal køre i samme bil, er pladsen ofte trang. Det er derfor en god idé at pakke med omtanke.

Et godt råd er at lave en huskeliste med de ting, som du skal have med, og derudover bør du pakke i god tid, så du ikke laver en ”haste-pakning”. Du kan eventuelt bruge FDM’s huskeliste for at tjekke op på, om du har husket det hele til din kør-selv ferie.

Planlæg turen

Da der hurtigt kan ske ændringer på vejene, bør du planlægge din tur realistisk, hvor der tages forbehold for forsinkelser.

Skal du på en længere tur, vil det være en god idé at tage en overnatning, så du ikke sidder for mange timer bag rattet.

Husk miljømærker

I nogle lande er der krav om miljømærker. Det er en god idé at have dem i orden, inden du kører afsted.

I Tyskand har over 69 byer indført miljøzoner, derudover har mange større italienske byer indført restriktioner eller forbud mod kørsel.

FDM har lavet en artikel, der giver overblik over miljøzoner i Europa. Hvilket mærkat din bil skal have afhænger af brændstoftype – du kan se hvilke samt købe miljømærker i FDM’s netbutik.

Opdater GPS

Sørg for at opdatere GPS’en inden du tager afsted, så du får alle de nye veje med.

Derudover er det stadig en god idé at medbringe et kort, hvis uheldet er ude, og GPS’en ikke kan finde vej alligevel.

Tjek bilen

Husk en grundig gennemgang af bilen, inden du skal afsted, så du (forhåbentligt) undgår at instrumentbrættet pludselig går i gang med en rød og orange lyskonkurrence.

Tjek blandt andet bilen for olie, kølervæske og bremsevæske – du kan eventuelt have en dunk olie med i bagagerummet, hvis du har en ældre bil. Skal bilen til service inden for den nærmeste fremtid, er det en god idé at lave en aftale, før du tager afsted.

Tjek dæktryk – hvis du har meget baggage med, skal du have højere dæktryk. Husk ekstranøglen til bilen, så du ikke pludselig risikerer at stå uden en nøgle.

Husk dokumenter

Medbring forsikringspapirer (Det grønne og røde forsikringskort) og del 1 af registreringsattesten på bilen, når du kører afsted. Derudover skal du huske gyldigt pas, kørekort og det blå sygesikringskort.

Det røde kort kan downloades på www.sos.dk, det grønne kort kan rekvireres hos ens forsikringsselskab (vores kunder skal kontakte Tryg på [email protected]). Bemærk, at det grønne kort ikke er nødvendigt, hvis du kører i EU, Andorra, Island, Kroatien, Norge og Schweiz.

Krav til sikkerhedsudstyr

Flere lande har en række krav til sikkerhedsudstyr, som du skal have med i bilen. Det er en god idé at tjekke op på kravene i de lande, som du passerer på din vej. Fx skal du pr. lov have en alkoholtester med i bilen, hvis du skal til Frankrig.

Derudover er en advarselstrekant, brandslukker, forbindskasse og sikkerhedsveste obligatorisk i nogle lande. FDM har lavet en oversigt over, hvad du skal medbringe i de forskellige europæiske lande – du finder den her.

Hos Nellemann Leasing ønsker vi dig en god kør-selv ferie.