Favoritterne, danske deltagere og tidsplanen

I år er det 84. gang, at det berømte 24 timers løb finder sted. Løbet afholdes som sædvanlig på den 13,6 km lange bane ”Circuit de la Sarthe”, hvor bilerne kører mellem de tre byer Le Mans, Mulsanne og Arnage.

Favoritterne til sejren i dette års Le Mans

24 timers løbet på Le Mans er en del af FIA’s ”World Endurance Championship (WEC)”, hvor der allerede er kørt to afdelinger af mesterskabet. I første afdeling på Silverstone var det Porsche, som sejrede foran Toyota og Rebellion. I afdeling nummer to, afholdt på Spa, vandt Audi førstepladsen foran Porsche, som blev henvist til andenpladsen foran Rebellion på tredjepladsen.

På den officielle testdag, som blev afholdt for små to uger siden, var det en Audi, som havde den hurtigste tid efterfulgt af de to Porscher. Dernæst kom den anden Audi efterfulgt af begge Toyotaer.

Der er derfor lagt i ovnen til et enormt tæt og nervepirrende race i LMP1 klassen, som er dem, der kæmper om den generelle sejr. Audi og Porsche står lige nu som storfavoritter til sejren. Toyota har rollen som underdog, men man skal slet ikke afskrive dem sejren.

Danskere i dette års Le Mans

Klasserne LMGTE Pro og LMGTE AM bliver mindst ligeså spændende at følge som kampen om den generelle sejr. Det er nemlig i disse klasser, de danske deltagere er at finde. De danske deltagere i deres respektive klasser og teams er:

LMGTE Pro: Jan Magnussen (Corvette racing GM), Michael Christensen (Dempsey-Proton Racing, Porsche), Nicki Thiim og Marco Sørensen (Aston Martin Racing).

LMGTE AM: Christina Nielsen, Mikkel Mac, Johnny Laursen (Formula Racing, Ferrari) og David Heinemeier Hansson (Abu Dhabi Proton Racing, Porsche).

Hvad kan vi forvente af danskerne?

Jan Magnussen havde til testdagen den hurtigste tid af alle i LMGTE pro klassen. Magnussen og resten af Corvette teamet har dog ikke kørt de to tidligere afdelinger af WEC serien i år. Vi kender derfor ikke Corvettes egentlige styrke, men testdagen tyder på, at de har potentialet til at kæmpe med i toppen.

Michael Christensen har sammen med Porsche i de to første afdelinger af WEC manglet en smule fart. Til den officielle testdag var tiderne for netop Christensens Porsche heller ikke fantastiske. Dog var de to andre Porscher, som kører med i klassen, nummer to og tre lige efter Jan Magnussen i Corvetten. Det tyder derfor på, at der er potentiale til mere i Christensens Porsche. Det bliver spændende at se, hvor Christensen er, når løbet for alvor er i gang og alle giver max gas.

Nicki Thiim og Marco Sørensen deler igen en Aston Martin, sammen med briten Darren Turner. Til første afdeling af WEC endte holdet på podiet, de sluttede nemlig som nummer tre på Silverstone. Til anden afdeling af WEC kom holdet desværre i problemer og var derfor langt bagefter i løbet. Søsterbilen endte til gengæld på tredjepladsen. Til testdagen manglede holdet en smule fart for at være med blandt de hurtigste. Aston Martin Racing har dog for vane at være rigtig hurtige når løbet først er skudt i gang; sidste år stak Nicki Thiim da også væk fra de andre konkurrenter og førte de første timer af løbet, inden holdet kom i tekniske problemer.

Christina Nielsen, Mikkel Mac og Johnny Laursen kører alle deres første Le Mans. Holdet vandt sidste år den europæiske Le Mans serie (ELMS) og har derfor kvalificeret sig til at køre med i Le Mans i år. Selvom det er holdets første Le Mans kommer de alligevel med en masse erfaring fra de tidligere langdistanceløb. Det bliver derfor spændende at følge den rene danskerbil, som har mulighed for at gøre det godt.

David Heinemeier Hansson har kørt begge afdelinger af dette års WEC serie. Her har han og teamet manglet noget fart sammenlignet med de hurtigste i klassen. Hansson har dog været på Le Mans en del gange efterhånden -noget som kan give en fordel i lige netop et løb som Le Mans. Vi håber teamet finder lidt mere fart i bilen, så de kan kæmpe med om sejren i klassen.

Tidsplanen for dette års Le Mans

Begivenhed Dag og Dato Tidspunkt Varighed
 Træning  Onsdag d. 15. juni  16:00  4 timer
 Tidstagning 1  Onsdag d. 15. juni  22:00  2 timer
 Tidstagning 2  Torsdag d. 16. juni  19:00  2 timer
 Tidstagning 3  Torsdag d. 16. juni  22:00  2 timer
 Opvarmning  Lørdag d. 18. juni  09:00  45 minutter
 Race  Lørdag d. 18. juni  15:00  24 timer


Her kan du følge Le Mans

Eurosport og Eurosport 2 deles om at dække hele Le Mans fra første omgang i træningen til sidste omgang i løbet. Se deres sendeplan her.

TV 2 og TV 2 sport sender nogle af tidstagningerne og det meste af løbet. Se deres sendeplan her.
Le Mans løbets egen hjemmeside med daglige nyheder fra løbet. Klik her.

Motorsporten.dk laver daglige opdateringer i dagene med træninger og tidstagninger. Under løbet bliver der normalt lavet opdateringer en gang i timen. Klik her.
World Endurance Championships egen hjemmeside. Klik her.