Udover at hybridbiler er et mere miljøvenligt valg, er der andre fordele ved at lease en hybridbil frem for en konventionel bil.

Fordele ved flexleasing af hybridbiler

Hvis du vælger at lease en hybridbil, opnår du en besparelse i registreringsafgiften, da hybridbiler er mere brændstofeffektive. Størstedelen af leasingydelsen er registreringsafgiften. Det betyder i praksis, at hybridbilerne bliver mere attraktive end de førhen har været, da leasingydelsen falder i og med, at der ikke skal betales lige så meget registreringsafgift på bilen.

Ved leasing af plug-in hybridbiler, får du, udover en besparelse i registreringsafgiften, også en besparelse på ejerafgiften, som bestemmes ud fra bilens samlede el- og benzinforbrug. Derved bliver en plug-in hybridbil typisk billigere at lease end en tilsvarende benzin eller diesel model.

Vidste du, at der findes to varianter af hybridbiler?

Hybrid:
Hybridbilen fungerer ved at skifte mellem bilens benzin/diesel- og elmotor. Elmotoren er med til at forbedre dit brændstofforbrug og fungerer særligt godt i bykørsel med meget start-stop. Hybridbilens batteri bliver ladet op, når bilen kører og bremser. Rækkevidden på ren el er typisk omkring 2 km. hvilket vil sige, at bilen kører et antal kilometer, uden at bruge brændstof.

Plug-in hybrid:
Plug-in hybrid betyder, at du har mulighed for at lade bilen op vha. kabel eller på en ladestation. Plug-in hybrider har et større batteri end normale hybridbiler, hvilket øger rækkevidden på ren el, som typisk er mellem 15-60 km. Derudover kan bilens brændstofmotor anvendes.

Læs mere om flexleasing her.