Jagten på verdens bedste motorlyd – Ford Mustang

Jagten på verdens bedste motorlyd – Ford Mustang

I jagten på verdens bedste motorlyd tager vi en tur i den ikoniske Ford Mustang

Ah, motorlyd. For bilentusiaster er det den bedste lyd i verden. Men hvad gør en motorlyd til 'verdens bedste'? Det skal være en lyd, som er ikonisk og skaber genkendelsesfaktor i gadebilledet. Og så skal det være en lyd, der siger mere om bilen, end dens logo gør. Vi kan ikke komme uden om, at Ford Mustang gør alt dette – så derfor skal den naturligvis med på listen.

Se video

Mustang har aldrig hørt om diskretion

En toptunet Ford Mustang

Selvom denne bil har et meget voldsomt og larmende brøl, er det også et karaktertræk, som mange vil hævde, udgør en ikonisk motorlyd. Vi har i den forbindelse testet en af de nyeste generationer inden for Mustang; en ægte amerikansk hingst. Lige netop den her bil er blevet finjusteret og tunet af ingen andre end Roush GT – et firma fra USA, der specialiserer sig i at tune netop Mustangs. Forestil dig en allerede kraftfuld Ford Mustang med en 5 l V8-motor, der ruger på 435 hestekræfter. Efter en tur hos Roush, kommer denne Mustang helt op på 460 hk. Men som de fleste af os vil sige, er det ikke kun de rene hestekræfter, der tæller. Roush har nemlig ændret på udstødningssystemet, så bilen ikke bare høres – den føles i hele kroppen, og den efterlader et utvivlsomt aftryk på enhver vej, den ruller på. Diskretion? Det har Mustang aldrig hørt om.

Lyden af muskler: Mustangens genkendelige brøl

Hvis man skulle beskrive Ford Mustangs lyd med ét ord, ville "ubemærket" helt sikkert ikke være på listen. Dens brøl er ikke bare en simpel motorlyd; det er et genkendeligt brøl, der annoncerer dens tilstedeværelse lang tid før, at den ses. Det er en lyd, der får folk til at dreje hovederne, og skal man have larm for pengene, så er det her bilen! Hemmeligheden bag brølet ligger i krumtappen, som er en crossplane crankshaft. Netop denne krumtap udgør hjertet i mange V8-motorer og er kendt for at producere en mere kompleks, asynkron rytme, der resulterer i den dybe, rungende brummen, som mange bilentusiaster elsker.

Særlige features ved Ford Mustang

  • Motor: Denne Mustang kommer med en 5-liters V8-motor.
  • Ydelse: Yder efter en tur til Roush yder den nu 460 hestekræfter.
  • Crossplane Crankshaft: Denne krumtapkonfiguration giver motoren sin dybe, rungende brummen
  • Design: Designudtrykket er en dristig blanding af retro charme og moderne finesse.
  • Motorlyd: Dens dybe, resonante toner er ikke blot en lyd – det er Mustangens signatur, der genkendes og elskes verden over.
Drømmer du om at sidde bag rattet i en Ford Mustang? Billeasing hos Nellemann Leasing giver dig mulighed for at omdanne denne drøm til virkelighed. Vi tilbyder flexleasing og et stort udvalg inden for Ford leasing. Med os ved din side kan du nemt erhverve nøglerne til en eftertragtet Ford Mustang og mange andre modeller.