Det kan være besværligt at gennemskue hvilken form for leasing, som er ideel til netop dine behov. Derfor har vi samlet en oversigt over de forskellige former for leasing af bil, som vi tilbyder. Læs med her, og bliv klogere på hvilken leasingform, som passer til dine behov.

De forskellige leasingformer

Flexleasing

Når du benytter flexleasing betyder det, at du finansierer din bil i et leasingfirma i stedet for i banken – det er den type leasing, vi tilbyder hos Nellemann Leasing. Du leaser dermed bilen uden registreringsafgift, hvilket giver dig et lavere udbetalingsbeløb og en mindre månedlig ydelse sammenlignet med traditionel leasing.

Du får dermed mindre kapitalbinding, da du ikke betaler hele registreringsafgiften på én gang, men blot betaler den for én bestemt periode. Hvis du for eksempel finansierer din bil i banken, betaler du den fulde registreringsafgift, da du køber den.

Når du vælger at flexlease en bil, skal du være i stand til at kunne henvise til en ny køber af bilen, når din leasingperiode ophører, idet bilen stadigvæk er uden registreringsafgift.

Flexleasing giver dig dog høj fleksibilitet – for eksempel i forbindelse med sæsonleasing og kortere leasingforløb. Du har også mulighed for at sælge din afgiftsfrie bil til os med henblik på at lease den efterfølgende. Hos Nellemann tilbyder vi over 200 bilmodeller og hjælper dig med glæde med at finde den perfekte.

Idet din leasede bil vil være uden registreringsafgift, har du mulighed for at sælge den til udlandet, når din leasingperiode ender – på den måde får du en større potentiel gruppe af købere. Hos Nellemann Leasing tilbyder vi også at hjælpe dig med at finde en ny køber, når restværdien er indfriet.

Du har også mulighed for at flexlease din drømmebil fra Tyskland, hvilket du kan læse mere om her.

 

 

Privatleasing

Der findes to forskellige former for privatleasing; den operationelle leasing og den finansielle leasing – bedre kendt som flexleasing, som du kan læse mere om i ovenstående afsnit.

Den operationelle leasing
Når du benytter den operationelle leasing form, har du typisk service inkluderet, og du indestår ikke selv for restværdien. Det betyder, at du blot kører din bil tilbage til forhandleren, når leasingperioden er udløbet.

Denne form for leasing er meget almindelig hos de autoriserede forhandlere af nye biler, hvilket også betyder, at udvalget af biler vil være meget standard og uden mulighed for at specificere dem. Herudover er leasingydelsen oftest væsentligt højere ved operationel leasing end ved finansiel leasing.

Den operationelle form for leasing er velegnet til dig, som ikke har de store krav til, hvilken type din kommende bil skal være.

 

 

Erhvervsleasing

Erhvervsleasing er en form for flexleasing – faktisk en af de mest almindelige former. Når du benytter erhvervsleasing betyder det, at dit firma eller arbejdsgiver betaler alle omkostningerne ved bilen – du får altså en firmabil. Hvis du samtidig ønsker at bruge den privat, bliver du beskattet af fri bil.

Erhvervsleasing giver dig flere fordele:

Gunstig beskatning af fri bil:

Det er erhvervsbeskatning, som afgør, hvor meget du bliver beskattet af din bil. Når man beregner beskatning for biler, som er ældre end tre år, sker det med udgangspunkt i handelsværdien – ikke nypris. Denne genberegnes, hver gang du fornyer din kontrakt, hvilket giver mulighed for at spare en del.

Fri kilometer:

Der er ingen kilometerbegrænsning på de leasingaftaler, som vi tilbyder. Det betyder, at flexleasing er særlig fordelagtigt for dig, som kører mange kilometer i din firmabil.

Ud over disse fordele ved erhvervsleasing, får du også alle fordelene som følger med flexleasing. Dette inkluderer:

  • Lavere nedskrivning af afgiftsfri bil
  • Lavere kapitalbinding
  • Lavere risiko ved at gensælge bilen

Du kan læse mere om hvordan beskatningsgrundlaget beregnes på side om erhvervsleasing.

 

 

Splitleasing

Vil du have

Splitleasing er en form for flexleasing, som er ideel for dig, der kører meget erhvervskørsel i din egen bil. Denne leasingform hedder splitleasing, da det er en blanding af privat- og erhvervsleasing. Det betyder, at omkostningerne af bilen bliver delt mellem dig, som benytter den til privat kørsel, og virksomheden, som benytter den til erhvervsmæssig kørsel.

Når du benytter splitleasing, skal du registrerer fordelingen af din kørsel. Det er et krav fra SKAT, som du nemt løser ved brug af en elektronisk kørebog, der logger din fordeling gennem en GPS.

Splitleasing giver særligt to store fordele:

Ingen beskatning af firmabil:

Da du også betaler for din private kørsel ved splitleasing, bliver du ikke beskattet af fri bil. Derimod bliver du faktureret for en procentdel af bilens omkostninger, som vil være meget lavere end beskatning, hvis du kører meget erhvervskørsel.

Færre udgifter for firmaet:

Splitleasing er særligt fordelagtigt for dig, som er selvstændig. På denne måde sparer dit firma omkostningerne til privat kørsel, mens du sparer beskatningen.

Det er vigtigt at notere, at splitleasing oftest først er fordelagtigt, når du har mere end 60% erhvervsmæssig kørsel. Hvis dette ikke er tilfældet, kan erhvervsleasing eller privatleasing bedre betale sig.

I få tilfælde kan det dog stadigvæk være fordelagtigt at benytte splitleasing, selvom du benytter bilen ved mindre end 60% erhvervsmæssig kørsel. Dette kan være, hvis du benytter en særligt eksklusiv bil med høj beskatning eller, at du selv ejer virksomheden.

Du kan læse meget mere om splitleasing her.

 

 

Sæsonleasing

Flexleasing giver mulighed for, at du kan betale afgift på en bil pr. måned. På den måde kan du for eksempel lease en cabriolet over sommeren og en mere vintervenlig firhjulstrækker om vinteren. Når du indgår en aftale på sæsonleasing, betyder det, at bilen indregistreres i et begrænset antal måneder, hvor du kun betaler afgift for disse. Du betaler altså kun registreringsafgift i perioden, hvor din leasing er aktiv.

Sæsonleasing er fordelagtigt for dig, som for eksempel drømmer om at køre i en sportsvogn over sommermånederne, men ikke ønsker at betale for den over de lange vintermåneder. Du bestemmer selv præcis hvor mange måneder, du ønsker at benytte bilen i. Din kontrakt deles derfor op i en aktivperiode, der for eksempel kan være 6 måneder, og en passivperiode, der ligeledes også vil være 6 måneder.

I den passive periode hvor du ikke benytter bilen, varetager vi fortsat finansiering og forsikring af den. Bilen vil i denne periode ikke have plader på, hvilket betyder, at der ikke skal betales registrerings- eller grøn afgift – dermed er denne periode selvfølgelig også billigere.

Sæsonleasing er særligt fleksibelt, da denne leasingform både kan laves som privat-, erhverv- eller splitleasing. Det er dog vigtigt at notere, at der ikke er noget forbrug i den passive periode. Derfor kan du ikke benytte splitleasing i denne periode, og den skal altså tilskrevet enten være privat- eller erhvervsleasing.

Leasing på gule plader

Muligheden for at lease din bil på gule plader er særligt fleksibel, da den let kan tilbageføres til hvide plader, hvis du ønsker at bruge den som personbil. Når du har benyttet din bil i 2-3 år, vil den være kraftigt nedskrevet, og afgiften vil være faldet markant. Det betyder, at du efterfølgende kan lease den på hvide nummerplader væsentligt billigere.

Du kan både lease gule plader til erhverv- eller privat forbrug eller ved brug af splitleasing. Hvis du forventer at benytte din bil på gule plader til privat kørsel, skal der dog betales privatbenyttelsesafgift. Denne afhænger af, om du udelukkende bruger bilen privat eller til en blanding af privat- og erhvervskørsel.

Dog vil den lave afgift på gule plader typisk kompensere med en markant besparelse til trods for privatbenyttelsesafgiften.

Du kan læse mere om momsfradrag på varevogne og leasing på gule plader her.