En firmabil er en uundværlig del af mange danskeres hverdag – uanset om firmabilen bruges til at komme til og fra arbejde, diverse kundebesøg eller til at transportere andet arbejdsrelateret gods. Men bilen skal selvfølgelig finansieres på den ene eller anden måde. Men hvad kan bedst bedst betale sig – skal du købe eller erhvervslease din næste firmabil? Det kommer vi nærmere ind på i dette indlæg.

Hvad er erhvervsleasing?

Hos Nellemann Leasing er vi slet ikke i tvivl om den smarteste løsning, når det kommer til valget mellem privatkøb eller leasing af din næste firmabil. Erhvervsleasing vinder uden tvivl førstepladsen, og det gør den af én udelukkende grund:

Når du vælger at købe en firmabil, bindes der en stor del af virksomhedens kapital i bilen. Ved erhvervsleasing kan den kapital i stedet bruges direkte i virksomheden. Generelt har erhvervsleasing også en lang række gunstigere vilkår, hvilket i længden gavner langt de fleste virksomheder. Medmindre du ønsker den fulde ejer- og brugsret over bilen, har du typisk både en lavere forudbetaling og dertilhørende omkostninger, når firmabilen leases.

 

 

To former for erhvervsleasing

Når du vælger at lease din firmabil, findes der to løsninger: Operationel leasing og finansiel leasing. Sidstnævnte er den form for erhvervsleasing, som vi er eksperter i hos Nellemann Leasing.

Operationel leasing

Operationel leasing er en klassisk ‘all inclusive’ leasingaftale, hvor du laver en bekymringsfri aftale med din forhandler. Det minder på mange punkter om privatleasing, hvor du på forhånd har et fuldt budgetoverblik og betaler et fast månedsbeløb. Førstegangsydelsen ved operationel leasing er ofte en hel del højere end ved finansiel leasing.

Finansiel leasing

Nellemann Leasing er eksperter i finansiel leasing, og vi stræber altid efter at levere de bedste leasingaftaler på markedet. Finansiel leasing kører efter flexleasing-princippet, hvilket simpelt forklaret betyder, at du finansierer din firmabil hos os fremfor i banken via et lån.

Det er en generelt billigere løsning for dig, da du slipper for at betale den fulde registreringsafgift på én gang, men i stedet betaler et fast månedligt beløb.

Du kan læse og se meget mere om operationel leasing i vores Leasingskole, hvor vi gennemgår alt, du bør vide om leasing af bil.

Hvad er vigtigt for dig, når du skal investere i en bil?

Der er en række faktorer, som du skal overveje, når du skal vælge at købe eller lease din firmabil – ud fra et rent økonomisk synspunkt.

Det afhænger særligt af, hvordan du bruger din bil; kører du meget privatkørsel eller bruger du udelukkende bilen til erhvervskørsel? Det kan i længden bliver en dyr fornøjelse at træffe det forkerte valg, når det kommer til at købe eller lease din næste firmabil. Vi gennemgår de forskellige fordele og ulemper for dig.

Leasing af firmabil vs. køb – fordele og ulemper

Hvis du stadig er en smule i tvivl om fordelene og ulemper ved et privatkøb vs. erhvervsleasing af din næste firmabil, har vi lavet en lille opsamling nedenfor.

Fælles for begge muligheder gælder der, at firmaet – om du er selvstændig erhvervsdrivende eller ansat i en virksomhed – betaler en månedlig ydelse. Derudover beskattes du af bilens værdi. Købes bilen hos en forhandler, skal du selv forhandle dig frem til en pris. Vælger du derimod at erhvervslease din firmabil hos os, vil bilens værdi – og derfor din beskatning – være væsentlig lavere, da leasingforhandlere generelt køber flere biler, end du gør.

Ved køb af privat firmabil:

  • Ulempe: Momsfradrag – personbiler i Danmark har intet momsfradrag.
  • Ulempe: Likviditet – køber du din firmabil kontant, binder du en stor kapital i bilen.
  • Ulempe: Prisen kan variere, da uforudsete udgifter kan opstå løbende samt restværdien kan variere gevaldigt i forhold til bilens tilstand ved videresalg.

Ved leasing af firmabil:

  • Fordel: Momsfradrag – du kan trække ca. ⅔ af moms fra din månedlige leasingydelse.
  • Fordel: Likviditet – du deler betalingen af din leasingaftale ud og binder løbende mindre kapital i bilen.
  • Fordel: Fast månedlig pris – du skal ikke være nervøs for uforudsete udgifter fra blandt andet slid af bilen, da du betaler en fast månedlig ydelse.
  • Fordel: Ingen bekymring om slid – kører du mange private kilometer i din firmabil, skal du af samme grund ikke bekymre dig om slid og brugsspor på bilen, da den faste månedlige udgift giver dig en ekstra tryghed.
  • Ulempe: Restværdi – da erhvervsleasing hos Nellemann Leasing fungerer som en flexleasing-aftale, afleverer du bare bilen tilbage, når din aftale udløber, og du skal ikke bekymre dig mere om bilen. Det tager vi os af.