I de to forrige lektioner af leasingskolen introducerede vi finansiel leasing og leasingkontrakten. I denne lektion ser vi nærmere på leasing af firmabil.

Erhvervsleasing - Leasing af firmabil

I vores lektion om leasingkontrakten så vi på, hvad du skal være opmærksom på, inden du flexleaser. I denne lektion ser vi nærmere på erhvervsleasing – en af de mest almindelige former for flexleasing, da det giver store fordele i forhold til både beskatning og fleksibilitet af leasingaftalen i forbindelse med din billeasing. Men hvad betyder det egentligt, når man erhvervsleaser en bil?

Når du kører i en erhvervsleaset bil, betyder det blot, at du kører i en firmabil. Det er dermed dit firma, der betaler alle omkostningerne i forbindelse med bilen. Kører du i bilen privat, bliver du derfor beskattet af fri bil.

 

 

Det er en sikker vinder at erhvervslease

Hvis du overvejer at erhvervslease, får herudover flere fordele ved flexleasing, blandt andet:

  • Gunstig beskatning af fri bil
    Hvor meget du bliver beskattet af bilen, afhænger af erhvervsbeskatningen på bilen. Beskatningen for biler, som er ældre end tre år, bliver genberegnet hver gang du fornyer din kontrakt. Den genberegnes efterfølgende ud fra handelsværdien og ikke nyprisen. Der kan derfor være mange penge at spare.
  • Fri kilometer
    Hvis du kører mange kilometer i firmabilen, vil det være særligt fordelagtigt med flexleasing. Vi har nemlig ingen kilometerbegrænsninger på vores leasingaftaler.

Udover dette får du alle fordelene ved flexleasing oveni. Det inkluderer lavere nedskrivning af afgiftsfri bil, lavere kapitalbinding og lavere risiko ved gensalg.

Du kan læse meget mere om erhvervsleasing her. Du er også velkommen til at kontakte os for svar eller et tilbud på din kommende leasingaftale.

Vil du blive klogere på privatleasing, så læs om denne form for flexleasing her.