Uanset om du er førstegangs-leaser eller ej, kan det være svært at finde ud af, om man skal have en benzin-, diesel- eller hybridbil. Det går vi i dybden med i dette indlæg.

Hvilken motortype skal jeg vælge?

Som hovedregel kan det betale sig at vælge en dieselbil, hvis du kører mange antal kilometer årligt. Går du derimod går op i et så lavt CO2-aftryk som muligt, kan det være en god idé at vælge en hybridbil eller en elbil.

Men ofte er der mange andre nuancer, du skal have for øje – i det følgende får du tips til valg af motortype, inden du leaser en bil.

Hvornår skal du vælge en dieselbil?

På trods af at det er blevet mere almindeligt at vælge elbiler og hybridbiler, oplever mange stadig at stå mellem valget om en diesel- eller en benzinbil.

I dag er det dog blevet sådan, at man skal køre flere kilometer årligt for, at det kan betale sig at vælge en dieselbil fremfor en benzinbil. Det skyldes den teknologiske udvikling i bilmotorer, som har gjort, at der er mindre forskel mellem de to motorer.

Som regel skal man køre minimum 20-25.000 km årligt, før det kan betale sig at vælge en dieselbil. Det præcise antal kilometer afhænger dog af bilmærket og bilens klasse.

 

 

Hvad er dine kørselsmønstre?

Hvis du plejer at køre mindre køreture i bilen, kan det være en god idé at vælge en benzin- eller en hybridbil. Det skyldes, at en benzinbil har nemmere ved at varme op og yde sit optimale i forhold til bilens brændstofforbrug – i modsætning til en dieselbil.

En hybridbil er også god til mindre køreture – eksempelvis ved bykørsler – fordi den er eldrevet ved igangsætning og ved lav hastighed. Derfor er hybridbiler særligt gode til kortere ture i byen.

Er du lydsensitiv?

Hvis det betyder noget for dig, at støjniveauet er lavt i din bilmotor, er det vigtigt at være opmærksom på, at dieselbiler har et højere støjniveau sammenlignet med benzinbiler.

Dog er de nyeste dieselbiler blevet udviklet således, at de ikke støjer meget mere end en benzinbil gør. Hybridbiler støjer til gengæld minimalt. Det skyldes, at de er eldrevet meget af tiden, hvilket mindsker motorlyden betydeligt.

Skal din bil være miljøskånsom?

Et andet aspekt, der også kan være vigtig at have sig for øje, er, hvor højt du prioriterer en miljøskånende bil. Undersøgelser har vist, at mange dieselbiler udleder mere forurening, end hvad grænseværdien tillader.

De nyeste dieselbiler er dog så udviklede, at nogle af dem udleder mindre CO2 end en benzinbil i samme størrelse. Hybridbiler udleder til gengæld mindst forurening sammenlignet med diesel- og benzinbiler.

Omkostningerne for reparation

Omkostningerne for reparation afhænger af kompleksiteten af motoren. Dieselmotorer er ofte mere komplekse end benzinmotorer, hvilket gør reparationen af en dieselbil dyrere sammenlignet med benzinbil.

Hybridbiler er dog mere komplekse at reparere, og derfor er omkostningerne for reparationen dyrere. Benzinbiler vil derfor altid være mindre omkostningsfulde at reparere i forhold til andre slags biler.

Vælg efter dine behov og ønsker

Det er klart, at der er mange aspekter du skal forholde dig til, inden du vælger motortype på din næste bil. Det er nemlig ikke afgørende med brændstofpriserne og antallet af kørte kilometer pr. år for at vurdere den bedste og billigste motorvariant.

Det er i sidste ende din situation og behov, der er afgørende for valg af motortypen. Derfor er det vigtigt at huske, at det valg afhænger af dine omstændigheder i forhold til bilmærke, kørselsmønster, pris og årlige afgifter, reparationsomkostninger, kørte kilometer pr. år, støj-sensitivitet og miljø. Ønsker du hjælp med valget af din næste bil, står Nellemann Leasing altid klar med rådgivning.